Ej konfiguerad

Post Reply
janos
Medlem
Posts: 66
Joined: 05 Mar 2015, 11:56
7

Efter den senaste uppdateringen,4.630 har jag fått en massa enheter som jag inte kan styra. det står "ej konfigurerad" på enheterna som jag ej kan styra.
Någon som kan hjälpa mig, gärna i klartext då jag inte är någon expert på detta område.
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1177
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
7
Location: Vegby
Contact:

Börja med att starta om din HC2, det brukar hjälpa i de flesta fall.
Min gamla ombyggda HC2 har fått ett nytt liv och min HC3 är nu nedkopplad.
HC2 med Home Assistant har blivit en riktig Game Changer och nu har jag hemautomatik på riktigt.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?t=7087
janos
Medlem
Posts: 66
Joined: 05 Mar 2015, 11:56
7

Har startat om den ett antal gånger utan framgång!
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1177
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
7
Location: Vegby
Contact:

Om en omstart inte hjälper så kan du testa med att göra en "Soft reconfigure device". Enheterna behåller då sina ID och förhoppningsvis rättas problemet till.
Hjälper inte detta så får du återställa boxen med den senast fungerande backuppen. Om allt fungerar då så kan du testa att uppdatera igen.
Min gamla ombyggda HC2 har fått ett nytt liv och min HC3 är nu nedkopplad.
HC2 med Home Assistant har blivit en riktig Game Changer och nu har jag hemautomatik på riktigt.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?t=7087
janos
Medlem
Posts: 66
Joined: 05 Mar 2015, 11:56
7

Soft reconfigure device funkade ej, stod och tuggade i 13h. Körde in backupen och det värkar fungera. Men har version 4.600, vågar jag uppdatera till den senaste 4.6300?
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1177
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
7
Location: Vegby
Contact:

janos wrote: 06 Jun 2022, 16:52 Soft reconfigure device funkade ej, stod och tuggade i 13h. Körde in backupen och det värkar fungera. Men har version 4.600, vågar jag uppdatera till den senaste 4.6300?
Ja, det borde inte vara något problem, se bara till att du har en aktuell backup, utifall...
Det blev nog en störning under den förra uppdateringen, men om boxen nyligen startats om så bör det inte bli något problem.
Min gamla ombyggda HC2 har fått ett nytt liv och min HC3 är nu nedkopplad.
HC2 med Home Assistant har blivit en riktig Game Changer och nu har jag hemautomatik på riktigt.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?t=7087
Post Reply